Menu Sluiten

Cursus Systeemtherapeutisch werker (STW)

Inhoud

De cursus, op HBO niveau, biedt een op contextuele en relationele wijze leren kijken naar problemen en oplossingen als kerncompetentie van systeemtherapeutisch werkers (en systeemtherapeuten). Het betrekkingsdeskundig kijken naar problemen en oplossingen, te samen met zelfreflectie en praktisch handelen is de rode draad van de cursus. Cursisten leren het systeemdenken professioneel toe te passen bij de begeleiding van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Aan de orde komt:
• kennis van de naast elkaar bestaande systemische visies en veranderingsprocessen
• interventies vanuit de verschillende systemische theorieën
• het werken vanuit een relationeel-systemische metavisie en het in de begeleiding betekenis geven aan verhalen in de hulpverlening
• interventies bij sociale netwerken, larger systems
• (psychiatrische) problematiek bij kinderen, jeugdigen en volwassenen en systeemtherapeutisch werken

Methodiek

• Literatuurstudie
• Colleges
• Demonstraties
• Rollenspelen
• Interventie-oefeningen
• Casuïstiek
• (mini)referaten

Annelies Schrieken, info@schriekensystemen.nl
Karin Dijkman, info@kade-counseling.nl
Els de Groot, info@degrootsysteemtherapie.nl

Lutherse kerk
Koestraat 4, 8011NK Zwolle

Periode en tijden

De cursus beslaat 17 woensdagen van 9.30 uur tot 16.30 uur over een periode van een jaar. Bij de planning wordt rekening gehouden met de landelijke en regionale (school)vakanties en feestdagen.

Investering

De investering voor de gehele cursus bedraagt €3.800. De kosten van de opleiding STW zijn inclusief 10 groepssupervisies. In de kosten zijn niet de literatuur en 12 individuele supervisies opgenomen.  Na de inschrijving ontvangt u van ons de factuur.

Voor registratie bij de NVRG zijn in totaal 2 keer 12 a 13 supervisies nodig.

Tijdinvestering per lesdag

Per lesdag moet er rekening gehouden met ongeveer 8 uur leestijd. Aan het einde van deze cursus moet er een eind paper geschreven worden. (8-A4)

Vooropleidingseisen

HBO-niveau in het sociale domein (social work, hbo-v). Zie de NVRG-richtlijnen. Je bent werkzaam in een van de sociaalpedagogische of sociaal- paramedische beroepen.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de knop “inschrijven” in het onderstaande overzicht met de startende opleidingen. De huidige startdatum is voorlopig, de exacte startdatum van de cursus en de lesdata worden op een later moment vastgesteld.

U kunt geheel vrijblijvend nadere informatie aanvragen via info@swolscheschool.nl

Accreditatie

De cursus is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en is onderdeel van de opleidingsroute tot het lidmaatschap STW. Wie deze cursus als onderdeel van de NVRG opleidingsroute wil volgen dient vooraf te voldoen aan de door de NVRG gestelde vooropleidingseisen. Zie voor uitgebreide informatie en advies www.NVRG.nl. Klik hier voor het NVRG opleidingsregelement.

De Cursus STW geeft 153 punten voor het SKJ.