Menu Sluiten

Systeem & Seks

Inhoud

De cursus is op WO niveau. Nadere informatie op te vragen bij info@swolscheschool.nl

Methodiek

  • Literatuurstudie
  • (mini)referaten en videopresentatie
  • casuïstiek
  • interventieoefeningen
  • rollenspelen
  • demonstraties
  • colleges

Docenten

Resie Bessems
Albert Neeleman
Minke de Boer 

Locatie

Opleidingsruimte van de Praktijk Aptroot Van de Velden, Oude Vismarkt 8a, 8011TB Zwolle.

Periode en tijden

De cursus beslaat 6 dagen van 09.30 uur tot 17.30 uur over een periode van drie maanden. Bij de planning is rekening gehouden met de landelijke en regionale (school)vakanties en feestdagen. Zie voor data de agenda.

Investering

De investering voor de gehele cursus en alle literatuur  bedraagt € 1.500,00. Na de inschrijving ontvangt u van ons de factuur. 

Vooropleidingseisen

Wie deze cursus wil volgen als specialistische module als onderdeel van de systeemtherapie opleiding, dienst vooraf te voldoen aan door de NVRG gestelde vooropleidingseisen. Voor wie dit niet van toepassing is of wie vanuit eigen praktijk of eerder opleiding zich wil bekwamen in behandeling vanuit systeemtheoretisch referentiekader biedt deze cursus een postacademische bij-nascholing.

Toetsing

Aan het eind van de cursus systeem en seks geeft de cursist een presentatie van 15 minuten over de theoretische kaders die geboden zijn en hoe deze te kunnen toepassen in de praktijk.

Herkansing

is mogelijk na een onvoldoende presentatie na overleg met de docenten.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de knop “inschrijven” in het onderstaande overzicht met de startende opleidingen.

U kunt geheel vrijblijvend nadere informatie, draaiboek of cursusdata aanvragen via info@swolscheschool.nl 

Accreditatie

De cursus is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en is onderdeel van de opleidingsroute tot het lidmaatschap. Wie deze cursus als onderdeel van de NVRG opleidingsroute wil volgen dient vooraf te voldoen aan de door de NVRG gestelde voor-opleidingseisen. Zie voor uitgebreide informatie en advies www.NVRG.nl.
Klik hier voor het NVRG opleidingsregelement.

Bij wie dit niet van toepassing is of voor wie vanuit eigen praktijk of eerdere opleiding zich wil bekwamen in behandeling vanuit een systeemtheoretisch referentiekader biedt deze cursus een postacademische bij- en nascholing.

Accreditatie aanvraag

De Swolsche School is bereid om mee te werken aan de aanvraag voor accreditatie bij voldoende aantallen cursisten die dit willen voor dezelfde vereniging.

Agenda